روغن ریحان برای سلامتی و پوست و مو و 22 خاصیت دیگر
تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
روغن ریحان برای سلامتی و پوست و مو و 22 خاصیت دیگر
شنبه 9 اسفند 1399 ساعت 16:47 | بازدید : 172 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

روغن ریحان چیست؟روغن ریحان چه خواصی دارد؟طرز استفاده از روغن ریحان چیست؟فواید روغن ریحان برای پوست و مو چیست؟سایر خواص روغن ریحان چیست؟آیا روغن ریحان در درمان عفونت گوش کاربرد دارد؟روش های استفاده از روغن ریحان چیست؟ عوارض جانبی روغن ریحان چیست؟مزایای روغن ریحان از نظر طب سنتی هند چیست؟
در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما بشید.

اگر به دنیای خوش عطر و بوی روغن های ضروری و آروماتراپی علاقه داشته باشید حتما نام روغن ریحان را شنیده اید و حداقل یک بار از این روغن شناخته شده در آشپزی و طب سنتی استفاده کرده اید.

روغن ریحان دارای فواید زیادی برای سلامتی بدن می باشد که از آن جمله می توان به درمان عفونت گوش، سرماخوردگی و آنفلوآنزا، بهبود خلق و خو، کاهش استرس، سلامت دهان و دندان، درمان آکنه و سلامت مو اشاره کرد.

برای آشنایی با این روغن جادویی و خواص و کاربردهای آن در ادامه مقاله مجله اینترنتی ماهتوتا را همراهی کنید.

روغن ریحان چیست؟

کاربرد روغن ریحان

روغن ریحان که از گیاه Ocimum basilicum به دست می آید از روغن های ضروری پر خاصیت است که به نام روغن ریحان شیرین نیز شهرت یافته است.

این روغن اگرچه معمولا به عنوان تقویت کننده طعم غذاها شناخته می شود اما استفاده از آن فراتر از دنیای آشپزی می باشد و قرن ها است به دلیل خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی در طب سنتی استفاده می شود.

خواص و فواید روغن ریحان

روغن ریحان ضد باکتری قوی

روغن ریحان به دلیل خاصیت ضد میکروبی قوی با طیف گسترده ای از باکتری ها، مخمرها و کپک های غذایی مقابله می کند و در برابر باکتری مشهور ای کولای موثر است.

هنگام شست و شوی سبزیجات ارگانیک تازه می توان از چند قطره روغن ریحان برای کاهش باکتری های موجود در آن استفاده کرد. این روغن برای از بین بردن باکتری های آشپزخانه و حمام، پاکسازی آلودگی سطوح و تصفیه هوا نیز کاربرد دارد.

سرماخوردگی و آنفلوآنزا و روغن ریحان

خواص روغن ریحان

سرماخوردگی و آنفلوآنزا از بیماری های ویروسی هستند و به نظر می رسد روغن ریحان به دلیل خاصیت ضد ویروسی طبیعی می تواند به عنوان درمان طبیعی این بیماری ها اثر بخش باشد.

برای این منظور می توانید بخار روغن را در خانه خود پخش کرده، یک یا دو قطره از آن را به حمام بخار اضافه کنید یا مقداری از آن را با روغن اکالیپتوس ترکیب کرده و به قفسه سینه بمالید تا راه های بینی باز شود.

روغن ریحان آرام کننده عضلانی

روغن ریحان به لطف خاصیت ضد التهابی به تسکین دردهای عضلانی کمک کرده و می توان از آن به عنوان شل کننده عضلانی طبیعی استفاده کرد.

کافیست چند قطره از این روغن را با روغن نارگیل رقیق کرده و روی عضلات و مفاصل دردناک و متورم بمالید.

برای تاثیر فوری توصیه می شود مقداری نمک اپسوم، چند قطره روغن اسطوخودوس و روغن ریحان را به آب حمام افزوده و ناحیه دردناک را در آب قرار دهید.

درمان عفونت گوش با روغن ریحان

به نظر می رسد روغن ریحان به دلیل خاصیت ضد باکتریایی برای درمان عفونت گوش موثر است و به کاهش درد و ورم ناشی از آن کمک می کند.

برای این منظور کافیست چند قطره روغن ریحان را با مقداری روغن حامل مانند روغن نارگیل یا روغن بادام رقیق کرده و به ناحیه پشت گوش و کف پا بمالید تا روند درمان عفونت گوش تسریع پیدا کند.

روغن ریحان و بهبود خلق و خو و افزایش انرژی

روغن ریحان روغنی انرژی بخش و محرک است که روی سیستم عصبی و آدرنال اثر گذاشته و استنشاق آن به احیای هوشیاری ذهنی و رفع خستگی کمک می کند.

بسیاری از افراد معقدند این روغن علائم کرختی و سستی، مه مغزی و مشکلات خلق و خو را برطرف می کند.

برای بهره بردن از این خاصیت روغن ریحان توصیه می شود رایحه آن را در فضای منزل پخش کرده یا آن را مستقیما استنشاق کنید، همچنین می توانید چند قطره از این روغن را با یک روغن حامل مانند روغن جوجوبا ترکیب کرده و روی مچ دست خود بمالید.

روغن ریحان تقویت کننده گوارش

یکی دیگر از خواص فوق العاده روغن ریحان کمک به بهبود هضم و درمان یبوست می باشد.

برای رفع مشکلات گوارشی و بهبود هضم می توانید یک یا دو قطره روغن ریحان خالص به آب گرم یا چای افزوده و میل کنید، یا آن را استنشاق کرده یا مستقیما به نواحی دردناک مانند شکم یا کمر ماساژ دهید.

استرس و روغن ریحان

روغن ریحان به کاهش علائم اضطراب، ترس و عصبی بودن کمک می کند و یکی از دلایل استفاده آن در آروماتراپی طی قرن های گذشته همین خصوصیت می باشد.

کافیست هنگام شب یک یا دو قطره روغن ریحان را با یکی از روغن های حامل رقیق کرده و به کف پا یا ناحیه بالای غده فوق کلیوی بمالید تا استرس کاهش یابد.

درمان استفراغ و حالت تهوع

درمان استفراغ

از روغن ریحان می تواند برای جلوگیری از استفراغ استفاده شود، به خصوص هنگامی که منبع تهوع بیماری حرکتی است، اما علاوه بر این دلایل دیگری نیز دارد. روغن اسانس ریحان همچنین می تواند درمانی عالی برای خارش ناشی از گزش و همچنین نیش زنبورهای عسل، حشرات و همچنین مارها باشد.

روغن ریحان سلامت دهان و دندان

روغن ریحان به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی به سلامت دندان ها کمک کرده و از دهان و دندان در برابر باکتری ها محافظت می کند.

برای ضد عفونی کردن دهان و رفع بوی بد آن می توانید چند قطره روغن ریحان خالص را به دهانشویه یا خمیر دندان خود اضافه کنید یا از آن به عنوان یکی از مواد مورد استفاده در دهانشویه و خمیر دندان خانگی خود بهره ببرید.

خواص روغن ریحان برای پوست و مو

ضد آکنه

جوش و آکنه معمولا به دلیل عوامل باکتریایی، چربی بیش از حد پوست و عفونت ایجاد می شود و روغن ریحان به دلیل خواص ضد باکتریایی خود می تواند به عنوان درمان خانگی آکنه موثر باشد.

این روغن یکی از چند روغن ضروری مشهوری است که از پوست در برابر عوامل بیماری زایی که به آکنه منجر می شود محافظت کرده و برای پاکسازی ضایعات ناشی از آکنه مفید است.

برای درمان آکنه یک توپ پنبه تمیز را به ترکیب یک یا دو قطره روغن ریحان و روغن نارگیل یا روغن جوجوبا آغشته کرده و روزی یک یا دو بار روی ناحیه بمالید.

سلامت مو

روغن ریحان

برای رفع چربی های اضافی و ضایعات انباشته شده روی پوست سر به دلیل استفاده مکرر از براق کننده های مو کافیست یک یا دو قطره روغن ریحان را به شامپوی خود اضافه کنید.

ترکیب روغن ریحان با جوش شیرین و سرکه سیب نیز به حفظ تعادل PH پوست سر کمک می کند.

سایر خواص روغن ریحان

روغن ریحان برای از بین بردن بوهای بد

روغن ریحان به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی خود قادر است باکتری ها و قارچ های عامل بو در خانه، وسایل منزل، مبلمان و ماشین را از بین ببرد.

می توانید چند قطره از این روغن را روی لوازم منزل بمالید یا آن را با جوش شیرین ترکیب کرده و باکتری ها و لکه ها را از ظروف و قابلمه ها جدا کنید یا آن را داخل توالت، دوش حمام و سطل زباله اسپری کنید.

روغن ریحان تقویت کننده طعم ها

همه ما با تاثیر جادویی چند برگ ریحان تازه در طعم دار کردن غذاهای مختلف آشنا هستیم، روغن ریحان نیز دقیقا همین خاصیت را دارد و می تواند طعم و عطر فوق العاده ای به غذاها ببخشد.

کافیست به جای برگ ریحان یک یا دو قطره از روغن آن را به آب میوه، اسموتی یا سس خود اضافه کنید، این کار علاوه بر خوش طعم کردن به کاهش خطر آلودگی ها نیز کمک می کند.


حتما بخوانید » روغن اسطوخودوس سلامت و زیبایی موها


روغن ریحان دفع کننده حشرات

روغن های فرّار موجود در روغن ریحان شما را تا مدتی از حشرات مزاحم خلاص کرده و حتی به درمان نیش حشرات و زنبور کمک می کنند.

برای تهیه اسپری یا لوسیون حشره خانگی چند قطره روغن ریحان را با یکی از روغن های حامل رقیق کرده و هر زمان که نیاز بود آن را روی پوست و نواحی متورم ناشی از گزش حشره ماساژ دهید.

روش های استفاده از روغن ریحان

آروماتراپی

همان طور که قبلا اشاره کردیم روغن ریحان به دلیل خواص خارق العاده اش در آروماتراپی جایگاه خوبی دارد.

می توانید بخار این روغن را در فضای منزل پخش کرده، آن را مستقیما از بطری استنشاق کنید یا چند قطره از آن را به کف دست مالیده و استنشاق کنید.


حتما بخوانید » در خانه روغن بنفشه تهیه کنید+آموزش


کاربرد موضعی

یکی از کاربردهای گسترده روغن ریحان اعمال مستقیم آن روی پوست می باشد اما قبل از استفاده موضعی باید حتما این روغن را را با یکی از روغن های حامل مانند روغن نارگیل به نسبت یک به یک رقیق کنید، به دلیل قوی بودن این روغن توصیه می شود هر از گاه و هر بار فقط چند قطره استفاده کنید.

روغن ریحان در برخی افراد با پوست حساس باعث ایجاد واکنش های پوستی می شود، قبل از استفاده موضعی به خصوص در ناحیه صورت، گردن و قفسه سینه حتما تست حساسیت انجام دهید.

خواص روغن ریحان

مصرف خوراکی

خوردن روغن ریحان خالص بر خلاف بسیاری از روغن های ضروری بی خطر است اما این مسئله تنها درباره روغن با کیفیت و خالص صدق می کند.

اگر قصد دارید از روغن ریحان برای مصارف خوراکی استفاده کنید حتما این روغن را از یک فروشگاه معتبر خریداری کرده و به دنبال روغنی باشید که از گیاه Ocimum basilicum تهیه شده باشد.

برای استفاده خوراکی می توانید چند قطره از این روغن را به آب یا اسموتی اضافه کرده یا با مقداری عسل مخلوط و به عنوان مکمل غذایی میل کنید.

روغن ریحان برای پوست

مزایای روغن ریحان از نظر طب سنتی هند

آمنوره (فقدان چرخه قاعدگی): از روغن ریحان در مچ پا و پاشنه پا و همچنین در قسمت تحتانی شکم استفاده کنید.

اوتیسم: هر شب یک قطره روغن و همچنین سه قطره روغن نارگیل را در پاها ماساژ دهید.

نیش حشرات یا زنبور عسل: روغن ریحان را به همراه 3 قطره روغن حامل رقیق کرده و روزانه 1-3 بار موضع آسیب دیده را ماساژ دهید.

برونشیت: روغن را در تمام اتاق یا خانه پخش کنید، 1-2 قطره را به لباس یا حمام بخار اضافه کنید و داخل سینه ماساژ دهید.

بورسیت:ماساژ در مناطق درد و التهاب باعث درمان این مشکلات می شود.

سندرم تونل کارپ:به همراه 3 قطره روغن این روغن را در مناطق آسیب دیده ماساژ دهید.

خستگی مزمن: از روغن ریحان به صورت موضعی در اطراف پاها یا حتی با پخش کردن آنها به صورت معطر استفاده کنید.

گرفتگی (شکم):می توان آن را به صورت خوراکی (به عنوان مثال در داخل کپسول ها) یا حتی ماساژ در ناحیه وارد شده استفاده کرد.

خواص روغن ریحان

زخم: برای جلوگیری از ابتلا به عفونت به راحتی با رقیق کردن روغن، آن را به محل زخم بمالید.

گوش درد: یک قطره از روغن ریحان را به همراه 3 قطره روغن حامل رقیق کرده و همچنین پشت گوش را ماساژ دهید. در داخل گوش استفاده نکنید.

درد شانه:به همراه روغن Deep Blue همراه با روغن حامل ترکیب شده و روزانه یکبار در آن منطقه مالش دهید.

چربی / موهای چرب: محلولی شامل یک مقدار شامپو یا حتی همراه با جوش شیرین، آب و همچنین سرکه سیب و روغن ریحان به طور عادی ترکیب شود.

جلوگیری از عرق کردن: استفاده از روغن ریحان با رقیق سازی بر اساس میزان حساسیت پوستی به منظور پاکسازی سیستم لنفاوی مفید است.

ناباروری: هر روز به مدت 20 دقیقه در کل خانه پخش شود و همچنین از نقاط رفلکس مچ پا و ساق پا و همچنین بر روی اندام های تولید مثل به صورت موضعی استفاده کنید.

شیردهی: فقط یک قطره از آن را در سینه ها مالیده شود، معمولاً به سمت لنفاوی زیر بازوها نیز ماساژ داده شود.

خستگی ذهنی:برای تقویت حواس، یا حتی ماساژ در انگشتان پا و همچنین پا، بدن خود را با این روغن معطر کنید.

میگرن:برای تسکین درد، در گردن و همچنین در قسمت هایی از درد، روغن ریحان بمالید

زخم دهان: با محلولی شامل یک قطره روغن و همچنین مقداری آب هر روز 1 تا 3 بار دهان را بشویید. همچنین می توانید مقدار کمی از اسانس لیمو را به آن اضافه کنید.

اسپاسم عضلانی:منطقه دارای اسپاسم را با چند قطره روغن ریحان بمالید.

دیستروفی عضلانی: به صورت موضعی در داخل بدن و همچنین در نقاط رفلکس پا ماساژ دهید.

کیست تخمدان:هر روز 20 دقیقه در کل اتاق پخش شود یا حتی از بخور آن استنشاق شود و همچنین ماساژ روغن را در داخل تخمدان 1-2 بار در روز انجام دهید.

روغن ریحان برای مو

سندرم اشمیت: به صورت موضعی در نقاط رفلکس پاها مالیده شود.

نیش مار:به آرامی رقیق نموده و به دقت روی ناحیه بمالید.

نیش عنکبوتی: از یک قطره روغن ریحان استفاده کنید (رقیق شده برای پوست حساس).

گرفتگی در حین کار:ماساژ در قسمت تحتانی کمر ، به نقاط رفلکس پا در طول انتقال زایمان.

هپاتیت ویروسی:با پخش و یا حتی استنشاق هر زمان که فرصت شود، از روغن ریحان استفاده کنید و به پاها و همچنین در کل بدن ماساژ دهید.

زخم ها: در ناحیه مشخص یا بیش از نقاط رفلکس برای دست و پا به آرامی اعمال کنید.

برای افزایش حساسیت و تمرکز: یک بطری کوچک از اسانس ریحان رقیق نشده را نگه دارید و در صورت نیاز، در هر سوراخ بینی را استنشاق کنید.

برای کمک به کاهش اضطراب، افسردگی، خستگی جسمی و روحی، تنش و همچنین استرس، از 2-3 قطره در دیفیوزر استفاده کنید. ممکن است 2-3 قطره روغن به 1 اونس روغن حامل و همچنین ماساژ روی بدن اضافه کنید. برای استفاده بیشتر، ترکیب اسطوخودوس و یا نعناع را نیز در ترکیب قرار دهید.

برای آرتریت، اسپاسم عضلانی یا حتی روماتیسم از 2-3 قطره در یک اونس روغن حامل و همچنین در مناطق آسیب دیده برای ماساژ استفاده کنید. همچنین می تواند با یک کمپرس گرم همراه باشد.

برای رفع انسداد از 2-3 قطره روغن در یک اونس روغن حامل استفاده کنید. روی سینه و همچنین قسمت پشتی مالش دهید.

برای سردرد یا حتی میگرن از 2-3 قطره در کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید.

برای کمک به تنظیم چرخه قاعدگی. 2-3 بار اغلب داخل یک دیفیوزر استفاده کنید.

ریحان یک باز کننده فوق العاده است و می تواند برای کمک به احتقان واضح در ریه ها و همچنین سینوس ها مورد استفاده قرار گیرد. 2 یا 3 قطره روغن را در دست خود قرار دهید و با یکدیگر مالش دهید. دست ها را بشورید و آنها را روی بینی خود و همچنین دهان بگذارید. به طور نفس عمیق بکشید سپس تنفس آرام داشته باشید. متوجه می شوید که ریه ها به سرعت شروع به پاکسازی می کنند. برخی افراد از ریحان و همچنین روغن لیمو برای کمک به آرام کردن گلو درد استفاده می کنند.دو قطره ریحان را در نوک انگشتان خود بمالید و در ناحیه آسیب دیده مالش دهید. در ادامه با همان مراحل به همراه روغن لیمو ادامه دهید. در صورت داشتن پوست حساس می توانید هر دو روغن را مانند روغن زیتون، روغن نارگیل و حتی روغن کانولا در روغن حامل قرار دهید.

سایر کاربردهای احتمالی عبارتند از:هر نوع مشکلات تنفسی، گوارشی و کلیوی، تب، اپیدمی، مالاریا، کبد و همچنین مشکلات کیسه صفرا،تنظیم قاعدگی،اضطراب و افسردگی، لرز، سرماخوردگی،غش،دفع حشرات، حافظه و هوشیاری،بینی،سکسکه و موارد دیگر. برای دستیابی به مفهوم کاربردهای بیشتر روغن ریحان،فقط به ویژگیهای موجود توجه کنید.

روغن ریحان

استفاده از روغن ریحان

نشان داده شده است که اسانس ریحان بیشترین مزیت را در سیستم های قلبی عروقی، عضلانی و اسکلتی بدن دارد. حتماً این نکات و همچنین اقدامات ایمنی را در زیر دنبال کنید:

آروماتیک – می تواند در هوا پخش شود یا حتی بلافاصله استنشاق شود.

موضعی – برای پوست های جوان یا حتی حساس می توان مستقیماً بر روی پوست یا حتی در روغن حامل، به عنوان مثال روغن نارگیل استفاده کرد. با یک قطره تا 1-3 قاشق غذاخوری روغن حامل را شروع کنید و در صورت نیاز افزایش دهید.

خوراکی- به طور کلی تصور می شود کاربرد این روغن برای استفاده در پخت و پز از جمله قطره ای از روغن تصفیه شده یا حتی مانند یک مکمل رژیم غذایی ایمن است.

می توانید به طور کلی از روغن بدون رقیق کردن، مستقیماً روی پوست استفاده کنید. با این حال، ابتدا در قسمت کوچکی از پوست ، آن را امتحان کنید تا از حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

هشدارها و نشانه های منع مصرف روغن ریحان

در حالی که ریحان دارای خواص درمانی فوق العاده بسیاری است، در صورت استفاده نادرست نیز ممکن است نسبتاً خطرناک باشد.

تا زمانی که در مقادیر بسیار کمی استفاده نشود، روغن ریحان اغلب پوست فرد را اذیت خواهد کرد. بنابراین بهترین روش برای استفاده از این روغن معمولاً رقیق کردن آن در روغن حامل یا حتی روغن بادام شیرین است.

مثل همیشه بازهم در بخش سلامت مجله اینترنتی ماهتوتا توصیه می کنیم که قبل از اینکه روغن ریحان را به صورت خوراکی مصرف کنید، باید از یک متخصص درمانی سوال کنید. اگرچه برخی از متخصصین رایحه درمانی معتقدند روغن ریحان می توانند به راحتی شیر مادر را تقویت کند، اما اکثر پزشکان پیشنهاد می کنند که خانم های باردار و همچنین شیرده از مصرف روغن ریحان به اشکال مختلف، جدا از پخت و پز معمولی جلوگیری نمایند.

اگر محصولات رایحه درمانی را به همراه روغن ریحان (یا هر روغن ضروری دیگر) در داخل آنها خریداری می کنید، برچسب را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید که برای خانم های باردار بی خطر هستند. تعداد معدودی معمولاً اینگونه نیستند.


حتما بخوانید » روغن اکالیپتوس خانگی (طرز تهیه و مواد لازم)


عوارض روغن ریحان

روغن ریحان در کنار همه فوایدی دارد در برخی موارد ممکن است با عوارض جانبی همراه بوده و برای سلامتی خطرناک باشد، از جمله:

  • استفاده از روغن ریحان در دوران بارداری به دلیل تاثیر آن روی هورمون ها و عملکرد عضلات و اعصاب توصیه نمی شود.
  • افرادی که بیماری صرع مبتلا هستند نباید از این روغن استفاده کنند.
  • همانند سایر روغن های ضروری، قبل از استفاده از روغن ریحان در نواحی حساس بدن حتما تست حساسیت انجام دهید و در صورت بروز تحریکات پوستی همچون قرمزی، سوزش، کهیر یا واکنش های آلرژیک از آن استفاده نکنید.
  • از اعمال این روغن به چشم و قسمت های داخلی گوش یا بینی اجتناب کنید.

  • در ادامه بخوانید » طرز تهیه روغن فلفل قرمز تند در 7 مرحله


  • منبع » draxe

خانه » سلامت



برچسب‌ها: پوست و مو ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست


















































می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 47
:: باردید دیروز : 73
:: بازدید هفته : 219
:: بازدید ماه : 2610
:: بازدید سال : 11387
:: بازدید کلی : 11387